Hvilken webshop løsning skal man vælge?

Når man skal vælge hvilken webshop løsning man ønsker at benytte sig af er der i hvert fald 2 spørgsmål man skal stille sig selv:

 

Hvor god er jeg til tekniske opsætninger?

Hvad er mit budget til webshoppen?

 

Hvis du er skarp til det tekniske og er familiær med diverse fagtermer indenfor e-commerce og webdesign, ville det give mening at vælge en udbyder som giver dig mest mulig kontrol over det bagvedliggende på din webshop. Dette kunne f.eks. være Dandomain eller WooCommerce. Disse udbyder giver dig en god kontrol over designs, funktioner m.m., såfremt du er skarp til at påtage dig de manuelle opgaver og hovedbrud, som kommer med deres løsninger.

 

Hvis du absolut ingen erfaring har med at opsætte webshops eller hjemmesider, vil det giver bedre mening at vælge en løsning som SHUP eller Wix. Her får du nogle løsninger hvor mange designs og funktioner kan vælges når du opretter din webshop, og det kræver derfor meget kort tid og få ressourcer, at få en køreklar webshop. Ulempen kan være, at der ikke er lige så mange avancerede funktioner som de tungere systemer og det vil derfor ikke være en webshop løsning du skulle vælge hvis du f.eks. vil udleje dit sommerhus og gerne vil have et fuldt funktionelt bookingssystem på webshoppen.

 

Hvor mange penge du har til rådighed er også en væsentligt faktor, når det kommer til hvilken webshop du skal vælge. Hvis du har et tårnhøjt budget du gerne vil bruge, så ville det måske give mening at få en udvikler til at lave en webshop til dig fra bunden. Dette kan dog godt koste op mod 20.000,- kr. og opefter.

Hvis du gerne vil stå for det selv, er rimelig skarpt teknisk og har et fornuftigt budget, så ville det måske give mening at vælge en løsning som DanDomain eller Shopify. Her får du en løsning som du skal betale en del for på en månedlig basis (Hvis du vælger en af deres pakker som indeholder mere avancerede funktioner), men hvor du har mulighed for at skræddersy webshoppen til stort set mindste detalje.

 

Hvis du ikke gider al det tekniske, bare gerne vil i gang med din webshop og IKKE ønsker at det skal koste en bondegård, så ville SHUP være løsningen for dig. Her skal du ikke rode i detaljer med opsætninger, og det handler stort set om at trække dine ønskede billeder ind, skrive nogle produktbeskrivelser og indsætte en pris. Så er du sådan set kørerklar. Og til en meget overkommelig pris.


Tilbage til faq