5 steps til at tage flotte produktbilleder - med udstyr du har derhjemme

Flotte produktbilleder er alfa og omega, når man har en webshop. For lige gyldigt hvor lækre dine produkter er i virkeligheden, bliver de kun solgt, hvis kunderne også kan fornemme det på billederne. En ekstra bonus er at tjekkede produktbilleder får kunder til at opfatte dig professionel og seriøs omkring din business – og hvem vil ikke gerne det?
Men skal man ikke bruge dyrt udstyr, for at få flotte produktbilleder? Faktisk ikke! Vi har fået en professionel produktfotograf til at give os sine bedste tips til, hvordan du kan tage flotte produktbilleder med udstyr, du allerede har derhjemme (hint: du skal bruge din telefon og noget papir).

1. Brug naturligt lys

Du behøver ikke alle mulige fancy lamper for at få et flot lys. Find et vindue og lad dagslyset gøre arbejdet for dig. Stil et bord så tæt på vinduet som muligt og hav vinduet enten på højre eller venstre side af produktet. Husk at sluk alle lamper i lokalet, da de giver et gult skær.

Vær dog opmærksom på, at du kun ønsker inddirekte sollys – hvis der står direkte sollys ind af vinduet bliver lyset for hårdt. Prøv om du kan rykke dit bord ud af det hårde sollys.

2. Din baggrund

Til din baggrund skal du finde noget, som er lyst og ensfarvet – gerne hvidt eller gråt. Det kan være et stykke papir (eller bagsiden af en rulle gavepapir) eller noget stof (fx et lagen). Hvor stort, det skal være, afhænger af størrelsen på dit produkt.

Hvis dit produkt er fladt, kan du lægge det direkte på din baggrund. Hvis dit produkt har lidt mere volumen, skal du finde noget, du kan klistre din baggrund op af. Det kan være en væg eller nogle kasser du stiller ovenpå hinanden.

Her ses et stykke gavepapir som et sat op af nogle kasser med tape. Sæt gerne bordet endnu tættere på vinduet, hvis det er muligt

3. Lav fill light med en hvid flade

Prikken over i’et er det man kalder fill light. Fill light bløder lyset op og gør, at dit produkt bliver belyst fra alle sider - og så er det rigtig nemt at lave. Alt du skal bruge er en hvid overflade fx et stykke hvidt papir eller karton. Hold det på den modsatte side af produktet i forhold til vinduet.

Her har jeg brugt det hvide låg fra en kasse til at skabe fill light, men alle hvide overflader kan bruges

Venstre: Uden fill light, Højre: med fill light.

Venstre: Uden fill light, Højre: med fill light.

4. Tips til at tage de bedste billeder med telefonen

Dit setup er nu klar, og du kan nu tage din telefon frem og knipse en masse flotte billeder af dine produkter. Her er et par tips til, hvordan du bedst tager billederne:

5. Bonus: Rediger dine billeder

Hvis du har mod på det, kan du prøve at redigere dine billeder, for at give dem et ekstra løft. Der findes mange gratis apps til telefonen fx Snapseed eller Ligtroom, som begge fås til Android og iOS.

Det vigtigste, når du redigerer billederne, er, at du fremhæver produktet som det rent faktisk ser ud. Så drop de forskellige farvede filtre. Juster i stedet for på lysstyrken, kontrasten og skarpheden og sørg for, at det hvide ser hvidt ud. Lyse billeder med klare farver og høj kontrast klarer sig som regel bedst.

Vi glæder os til at se dine nye flotte produktbilleder i din SHUP webshop!


Tilbage til guides