5 gode grunde til at lave en webshop til din kunst – og tips til hvordan du gør

Du har sikkert hørt det før... det kan være svært at tjene penge på kunst, især hvis du er ny og ikke allerede har et stort netværk. Måske har du prøvet at sætte dine malerier, tegninger eller anden kunst til salg på sociale medier som Instagram eller Facebook Marketplace? Det næste naturlige skridt ville være at lave din egen professionelle webshop – og her giver vi dig 5 gode grunde til, hvorfor det er en god idé, og hvordan du bedst kommer i gang.

1. Gør det nemmere for dine kunder at købe din kunst

Der er kun én ting, som er federe end at lave kunst... når folk gerne vil købe din kunst! Og som med alt andet, sælger du mere (aka. tjener flere penge og får din kunst ud til flere), når købsprocessen er nem og intuitiv. Når du har din egen webshop foregår hele processen automatisk og sikkert for kunden. Kunden får også et nemt overblik over, hvad du sælger – og hvem ved om de lige putter et par ekstra ting i kurven??

Med en webshop hos SHUP er hele købsprocessen gjort nem og overskuelig – både for kunden og for dig. Vi har sørget for alt det kedelige som fragt- og handelsbetingelser samt gjort det nemt at modtage betaling. Derudover er det helt vildt nemt at tilføje nye produkter til din webshop, så du altid kan vise dine nyeste kreationer frem.

2. Fremstå professionel

Du bruger rigtig mange timer på din kunst... og du er dygtig til det. Derfor fortjener din kunst også at blive vist frem på en lækker og professionel måde. En webshop giver de potentielle købere en idé om, at du er seriøs omkring at sælge din kunst. Et mere professionelt image gør, at du i sidste endte sælger mere og kan sætte dine priser op. Og det ville da være meget rart, ik'?

3. Det er et billigt alternativ eller supplement til at være repræsenteres hos et galleri

En klassisk måde at sælge kunst på er enten ved at være repræsenteret hos et galleri eller udstille sin kunst på offentlige venues som caféer, biblioteker mm. Det er en god måde, at få sin kunst ud i verden på, men der er også mange ulemper. Den største ulempe er, at gallerier og caféer tager en stor del af kagen. Du får altså ikke lov til at beholde alle de penge, som din kunst bliver solgt for. Når du har din egen webshop hos SHUP, koster det kun et lille månedligt gebyr på helt ned til 139 kr./mdr.

En anden begrænsning ved gallerier og udstillinger er, at det kræver, at dine købere rent faktisk kommer fysisk forbi. Med en webshop er hele verden potentielt dit publikum, og kan med få klik være den nye ejer af dit næste mesterværk.

4. Gør dig uafhængig af online markedspladser

Der findes et utal af online platforme, hvor man kan sælge fra, så hvorfor overhovedet bruge tid og kræfter på en webshop? Det er der en meget simpel forklaring på – du skal gøre dig uafhængig! Popularitet på nettet stiger og falder konstant, og du kan risikere at miste alt, hvis du satser på én online platform. Du kan også risikere at få din profil slettet, og dermed mister hele dit kundegrundlag fra den ene dag til den anden. Med en webshop har du kontrollen, og dine kunder ved altid, hvor de kan finde dig.

Derudover er der en stor ulempe ved de online markedspladser – nemlig at det bliver alt for nemt for kunderne at gå på prisjagt og sammenligne dine priser med andre kunsterne, der ligger på platformen. De kommer derfor til at gå efter, hvem der er billigst, i stedet for at kigge på kvaliteten af din kunst.

En sidste ulempe er, at ligesom med gallerierne, tager de fleste markedspladser, som er specialiseret i kunst, en procentdel af dine salg - og helt ærligt, så er det da federe at få alle pengene selv.

5. Gør det nemmere at blive opdaget

Med en webshop er det nemmere at blive opdaget end på de andre online markedspladser. Hvis man søger på dit brand eller dit navn på Google, vil det være nemmere at finde frem til dit eget domæne. Det bliver også mere personligt med din egen webshop, hvilket gør at folk nemmere husker dit brand, når det er sat op med dit logo, farver og personlige design. Disse muligheder finder du ikke på samme måde på de store salgsplatforme, hvor du hurtigt drukner i mængden af sælgere.

Sådan laver du din nye webshop

Føler du dig klart til at sælge din kunst i din helt egen webshop nu?

Alt du skal gøre er at klikke ind på www.SHUP.dk, og så har du din egen webshop på 10 minutter. SHUP er verdens nemmeste webshopsystem, og ALLE kan finde ud af at lave en webshop med SHUP. Du kan endda prøve det af helt gratis i 30 dage uden nogen form for binding.

Hvad venter du på?


Tilbage til guides